dimarts, 18 de setembre del 2012

El PSC dóna suport a l'Ajuntament de Batea en la denúncia per l'incompliment del govern amb la residència

El PSC de l'Ebre dóna suport a l'Ajuntament de Batea en el comunicat que ha emès avui en què denuncia l'imcompliment reiterat per part del Govern de CiU de les resolucions aprovades per la Comissió de Benestar i Família i del Ple del Parlament per a la concertació de seixanta places per la residència per a la gent gran que s'ha construït al municipi. La darrera resolució es va aprovar en el Ple del 5 de juliol passat instant al govern a concertar aquestes places abans de l'1 de setembre d'enguany.
L'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, considera que el més incomprensible de tot plegat és que no es respecti el mandat del Parlament. “El govern ha de complir les normes, perquè si no ho fa no està legitimat per tirar endavant cap normativa i difícilmen pot fer-la complir als ciutadans”.

Paladella ha anat més enllà i ha criticat el greuge que tornen a patit les Terres de l'Ebre amb un govern de CiU. “Si fa poc van obrir 45 places a Tarragona, per què no ho poden fer aquí, quan saben que hi ha unes llistes d'espera descomunals?”

Finalment,  ha anunciat que es convocarà el Ple de l'Ajuntament per a prendre les mesures oportunes.

COMUNICAT AJUNTAMENT DE BATEA
En data 9 de novembre de 2010, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Batea van signar un conveni amb l’objectiu de la construcció i posterior funcionament d’una residència per a la gent gran a Batea. En aquest conveni es marquen unes obligacions tant per l’Ajuntament com pel Departament de Benestar Social i Família.

Entre les obligacions signades, hi havia el compromís per part del Departament de la Generalitat de concertar les 60 places públiques un cop l’equipament estigués del tot acabat.

En data 20 de setembre de 2011 la Comissió de Benestar Social, Família i Immigració del Parlament de Catalunya acordar la Resolució de: “instar al Govern a concertar d’una manera immediata les 60 places de residència de gent gran del municipi de Batea”.

En data 17 de febrer de 2012 el Conseller de Benestar Social i Família comunica al Parlament que “la concertació de places de la residència per a la gent gran del municipi de Batea, es preveu que es durà a terme al llarg d’aquest any 2012”.

En la reunió mantinguda al mes de novembre del 2011 a Móra d’Ebre, representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Batea, el Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i el Conseller de Benestar Social i Família, aquest darrer comunica i es compromet a concertar les places de residència dins del primer trimestre de 2012.

En data 5 de juliol de 2012 el Ple del Parlament de Catalunya aprova una resolució per la qual “insta al Govern a concertar les 60 places de la residència de gent gran de Batea abans de l’1 de setembre de 2012”.

Avui, transcorreguts tots els terminis abans indicats i transcorregut un temps prudencial, hem de manifestar, constatar i informar que el Govern de la Generalitat no ha complert amb els compromisos signats i contrets amb l’Ajuntament de Batea faltant al que és el respecte institucional i l’obligació de respectar tant el signat com la paraula donada.

També és molt important constatar l’incompliment de les resolucions aprovades per la Comissió de Benestar, Família i Immigració i del Ple del Parlament de Catalunya per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, així com de l’engany i la burla que suposa per al Parlament de Catalunya l’informe de Control de compliment signat pel Conseller Sr. Josep Lluís Cleries i Gonzàlez.

És per tot l’esmentat que l’Ajuntament de Batea vol fer saber:

  1. Lamentar la manca de seriositat i de mínim respecte institucional del Govern de la Generalitat que es demostra en aquests fets.
  1. Recordar al Govern de la Generalitat que la sobirania del poble de Catalunya recau en el Parlament de Catalunya, i que el Govern té l’OBLIGACIÓ DEMOCRÀTICA de respectar, el que és l’essència de la nostra convivència.
  1. La manca de compliment de les obligacions signades per part d’un Govern, porta a una situació d’inseguretat jurídica que fica al país en una situació d’extrema gravetat.
  1. Un Govern que no compleix ni allò signat ni la paraula donada, ni les resolucions del Parlament sobirà, no pot exigir als qui governa el compliment de les seves obligacions.
  1. Manifestar que els grans perjudicats d’aquest incompliment són la gent gran de les Terres de l’Ebre, que havent-hi una important llista d’espera i de necessitat de places de residència, veuen com el Govern torna, un cop més, a primar altres territoris abans de cobrir les necessitats mínimes i essencials d’aquestes les nostre terres i la nostra gent.
  1. L’alcalde de la corporació municipal de l’Ajuntament de Batea convocarà en la data més immediata possible, el Ple de la corporació municipal per debatre la situació creada i prendre les mesures que es creguin necessàries.

Ajuntament de Batea, 14 de setembre de 2012